JYP Entertainment излезе с изявление относно твърденията за училищно насилие срещу Хьонджин от Stray Kids

JYP Entertainment пуснаха изявление относно скорошните твърдения, направени по адрес на члена на Stray Kids – Хьонджин.

JYP Entertainment Issues Statement Regarding School Violence Allegations Against Stray Kids’ Hyunjin

На 22-ри февруари, неизвестно лице сподели публикация в онлайн платформа, обвинявайки Хьонджин от Stray Kids в извършването на насилие в училище срещу него и наранявайки го вербално по време на средното училище.

Авторът (оттук насетне описван като “A”) е посочил, че е бил част от малка агенция, обучавайки се по актьорство и е посетил малка филмова сесия за поддържаща роля. „А“ не е споделил с приятелите си относно това и само учителите му са били наясно. Той е написал, че въпреки това Хьонджин (някак е) разбрал и се е обърнал към него с въпроси от рода на „Коя агенция е тази? Какви снимки са това?“. „А“ е написал, “Избегнах въпросите и отвърнах, че не е нищо специално и не става дума за голяма агенция.” Авторът още е коментирал, че Хьонджин е изглеждал засегнат и е казал, “Ще дебютирам преди теб,”след което е започнал поток от вербално насилие под формата на обиди.

„A“ е посочил още, “Имаше две причини, поради които Хуанг Хьонджин изпиваше неприязън към мен и пишеше в груповия чат на класа, опитвайки да накара другите да се отчуждят от мен. Той каза, че първата (причина) е била, че понеже съм на последния ред (в стаята), на него не му е харесвало, че съм му казал да затвори задната врата. В съобщение той написа,‘Затвори си я сам, защо казваш на другите да я затворят?’ ето защо отвърнах, ‘Вие сте тези, които я отворихте, защо трябва аз да я затварям?’ Въпреки това, всички отговори, които получих бяха съобщения от рода на, ‘Да не съм ти слуга?’”

„A“ допълва още, “Втората причина беше, че по едно време нямаше достатъчно обяд в училище и приятелят ми, който отговаряше за обяда, не можеше да получи пълна порция от него и понеже аз получавах относително повече, се хранехме заедно. Той (Хьонджин) каза, че не му харесва, че получавам повече обяд. Заради мен другите ученици не можели да се наядат и ме критикува и ми се присмя по причини, които в момента изглеждат невероятни и изключително детински.”

„A“ също е посочил, че Хьонджин и други момчета от класа са го поканили в групов чат и вербално са го наранявали с коментари от рода на, “Ти си като ****, изгледаш така защото нямаш майка,” правели са коментари категоризирани като сексуален тормоз и са обиждали членовете на семейството му.

На 23-ти февруари, JYP Entertainment излезе със следното изявление:

„Здравейте. Това е JYPE.
Представяме изявлението си относно проблемът свързан с Хьонджин, който се разпространява в серия онлайн общности..
На първо място, компанията ни се старае да потвърди истината относно станалото.
Изслушваме мненията на хората от училището, което членът е посещавал, както и тези на други познати до обкръжението хора, относно повдигнатите проблеми, като също така обмисляме да изслушаме директно автора, ако той позволи.
Все пак обаче, потвърдихме че има много неверни части в публикацията, които в момента се разпростират безразборно и идентифицирахме хората, които преднамерено създават злонамерени слухове и ги разпространяват. Ще проведем детайлно проучване през серия канали и ще открием неизкривената, точна истина. Планираме да предприемем законови действия относно разпространяването на невярна информация.
Ще дадем най-доброто от себе си, за да защитим нашите артисти като намерим чистата истина и ще вземем сериозни законови действия срещу разпространяването на неверни слухове.
Благодарим ви.“

Източник: Soompi

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.