Мингю от SEVENTEEN сподели лично изявление относно твърденията за училищно насилие след като Pledis се срещна с предполагаемата жертва

Pledis Entertainment пуснаха, това което описаха като финалното им изявление относно ситуацията с твърденията за училищно насилие срещу Мингю от SEVENTEEN.

Image

През февруари се появиха серия онлайн публикации, обвинявайки Мингю в училищно насилие и сексуален тормоз. Pledis Entertainment първоначално отрече обвиненията в първото си изявление, но след серия допълнителни публикации онлайн, агенцията обяви, че някои от конкретните твърдения, направени срещу изпълнителя са неверни и че планират внимателно да проучат фактите относно случая преди да дадат финалната си позиция.

След като проведоха проучване на цялата ситуация, Pledis Entertainment пуснаха последващо изявление през март, споделяйки новата информация, до която са стигнали и изяснявайки позицията им относно инцидента.

На 6-ти април от агенцията излязоха с ново изявление, включващо лично съобщение от Мингю. Pledis Entertainment също посочиха, че след като временно спря активностите си заради твърденията, изпълнителят ще се завърне отново към графика си.

Ето пълното изявление на агенцията:

„Здравейте, това е Pledis Entertainment.
Предоставяме финалното ни изявление относно въпроса свързан с училищните дни на члена на SEVENTEEN – Мингю, който бе споделен онлайн.
Първо, агенцията ни старателно провери фактите по този случай, без да пропусне нищо и преди всичко подходихме към въпроса с принципа да гарантираме, че никой не изпитва каквито и да било чувства на несправедливост. Следователно комуникирахме директно с авторите на онлайн публикациите относно артиста ни и когато разбирахме, че нещо не е било истина или е (било продиктувано от) недоразбиране, веднага пускахме известия относно тези корекции (чрез медиите).
Следвайки нашето предишно изявление, най-накрая успяхме да се свържем с лицето „Б“ чрез автора на публикацията относно инцидента в средното училище и в продължение на период разпрострял се в три седмици, проверихме фактите от историята. Макар да имаше части от нея, които всяко от лицата да помни по различен начин, ние се постарахме да стигнем до общите точки, с които всички бяха съгласни.
След като лично се срещнахме с човека за обсъждане лице в лице и проучване на истината чрез обмяна на доказателство и разкази за станалото от трети човек, ние продължихме с дискусиите, проявявайки разбиране и уважение към позициите един на друг. Нашият артист (Мингю) обясни, че по време на дните му в средното училище, когато приятелите му са правели шеги, той се е смеел на тях без много да се замисли. Ето защо изпълнителят ни не помни инцидента описан от лицето. Въпреки това той поднесе съобщение към него чрез агенцията, че дори действието му да не е било преднамерено, той съжалява ако е наранил чувствата му по някакъв начин. Лицето също посочи, че няма желание за нашия артист да предприема някаква последваща отговорност относно неща станали в миналото.
Както лицето, така и изпълнителят се надяват, че другия не е понесъл някакви допълнителни щети заради този проблем. В съответствие с това, ние се надяваме че въпросното лице няма да бъде наранено от някакви ненужни спекулации свързани с този инцидент.
Да намерим авторите на онлайн публикациите и да изясним фактите по случая като проучим спомените на много различни хора бе дело, което отне доста време и усърдна работа. Тъй като това бе задача, към която не биваше да се подхожда лекомислено, ние преминахме през всяка стъпка от процеса възможно най-внимателно. Извиняваме се, че поради това представяме финалното ни изявление (толкова) късно.
Мингю се извинява, че е причинил притеснение и безпокойство у феновете си поради факта, че тази ситуация е възникнала и поднася следното съобщение:
“Извинявам се на феновете, че им дадох причина за притеснение. Беше ми трудно докато минавах през това изживяване. Въпреки това на финала научих, че действията ми могат да наранят някого, дори и когато не съм го искал и не си го спомням по този начин. Това също бе време, през което преразгледах какво точно държание трябва да възприема в бъдеще. Аз съм човек, който има възможността да работи, поради любовта на моите фенове и осъзнах още веднъж, че заради това се нуждая да пребъда в по-зряла личност, така че да мога да се отплатя (на феновете) с позитивна енергия. В бъдеще ще съм по-внимателен с действията ми и ще работя упорито, така че да мога да остана близо до феновете ми за дълго време.”
С това агенцията ни планира да завърши с този случай отнасящ се до училищните дни на артиста ни. Мингю също така ще възобнови активностите си, които временно бе прекъснал и ще се върне към провеждането на графика си както е по план.
В допълнение, агенцията ни също така иска да се извини задето даде причина за притеснение на много хора заради този въпрос свързан с нашия изпълнител.
Благодарим ви.“

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.