Бонг Джун Хо, Банг Ши Хьок, И Су Ман и още, се наредиха в класацията “Variety500”

Серия корейци успяха да влязат в четвъртото годишно издание на класацията „Variety500“!

Image

„Variety500“ включва списък с 500-те най-влиятелни бизнес лидери, оказали влияние върху международната медийна индустрия. Те са били подбрани от редколегията на списанието „Variety“ на база приноса и постиженията им през последните 12 месеца.

Сред имената на значимите личности тази година се наредиха режисьора Бонг Джун Хо („Паразит“), О Сок Гън от Корейския филмов съвет, основателят и изпълнителен директор на Big Hit Entertainment – Банг Ши Хьок, основателят на SM Entertainment – И Су Ман и заместник-председателя на CJ Entertainment И Ми Кьонг (Miky Lee).

За втора поредна година Бонг Джун Хо влиза в класацията. Относно присъствието на режисьора в нея, от „Variety“ коментираха, “След като спечели „Palme d’Or“ на Фестивала в Кан, филмът на режисьора Бонг Джун Хо „Паразит“, стана първата чуждоезична продукция печелила наградата за „Най-добър филм“ в близката 100 годишна история на Наградите на Академията.”

Miky Lee от своя страна стои зад продукцията на филма „Паразит“ и е главен промолтър на събитията от серията KCON, представяйки к-попа в местности като Ню Йорк и Лос Анджелис.

За бившия режисьор и настоящ председател на Корейския филмов съвет – О Сок Гън това е третия път, в който имете му бива поместено в класацията. „Variety“ са били възхитени от работа на консула по установяването на система за онлайн букинг на билети за независими театри както и пускането на „Indie Ground“, инициатива подкрепяща дистрибуцията и създаването на мрежа за обмен на информация и развитие на професионални или социални контакти за независимите кинотворци.

Банг Ши Хьок е ново попълнение в класацията, като „Variety“ са оценили неговите постижения с BTS и усилията му по диверсификация чрез придобиването на Pledis и Source Music.

И Су Ман е първият кореец, чието име присъства през всичките четири години откакто съществува класацията „Variety500“. От списанието са посочили като причина ранните му усилия по пускането на високо успешната момчешка група H.O.T. през 1996 година и способността му да поддържа своята влиятелност в медийната индустрия с последната си работа със SuperM.

Тук може да видите и пълния списък, както и профилите от всички включени в него бизнес лидери.

Източник: Soompi

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.