Чонг Джун Йонг и Че Джонг Хун получиха финалните си присъди от Върховния съд

Върховният съд на Южна Корея излезе с финалното си решение относно обжалванията на Чонг Джун Йонг и Че Джонг Хун.

Image

Миналият ноември, Централният окръжен съд на Сеул осъди Чонг Джун Йонг на шест години затвор и Че Джонг Хун на пет години затвор по обвинения повдигнати срещу тях, включително това за тежко изнасилване (това е акт, при който са намесени двама или повече извършители). Двамата подсъдими и прокуратурата внесоха обжалвания на решението (обвиняемите настояваха за намаляване на присъдата, а прокуратурата смяташе, че тя е прекалено малка), което доведе до нова серия изслушвания през тази година.

През май, Главният съд в Сеул намали затворническата присъда на Чонг Джун Йонг на пет години, докато тази на Че Джонг Хун бе променена на две години и шест месеца. Двамата обвиняеми отново обжалваха решението, което доведе до това делото да стигне до Върховния съд.

Дни по-късно, със закъснение излезе информацията, че на 12-ти септември, Върховният съд е решил да отхвърли обжалванията на двамата и да приеме първоначалните присъди на обвиняемите.

Обяснявайки решението за придържане към отсъденото преди това, от Съда посочиха, “Не е имало нарушаване на юридическите принципи или изопачаване на факти поради субективни схващания или практики в първоначалната присъда и не е имало погрешно схващане на съдебната практика.”

Придържайки се към отсъденото от Главния съд в Сеул, финалната присъда на Чонг Джун Йонг остава 5 години затвор, докато тази на Че Джонг Хун е две години и шест месеца.

Източник: Soompi

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.