Да доведем BTS в България!

Няма какво да се лъжем, една от най-големите мечти на всеки кпоп фен е да види любимата си група на живо. Когато обаче става дума за малка страна като България много хора се съмняват, че това е възможно. Дойде момента да разсеем тези съмнения и със задружни усилия да постигнем общата ни мечта. Ето и как:

Animated gif about kpop in ☆ BTS ☆ by saya on We Heart It

Сайтът се нарича My Music Taste и стои зад организирането на концертите на кпоп групите в САЩ и различни страни в Европа. Именно той дава възможност на фенове от цял свят да доведат любимите си групи на родна почва. А сега благодарение на отдадени кпоп фенове бе отворено събитие на сайта и за България, а именно 방탄소년단(BTS)@Sofia  (натиснете линка, за да се включите и вие).

По-долу ще ви представим стъпките, през които трябва да минем, за да превърнем мечтата си в реалност. Но разбира се това е възможно само ако всички работим заедно, така че нека запретнем ръкави и спрем да се оплакваме, че нещата не се случват, а да почнем да работим именно по това случване.

ВАЖНО! Описаните по-долу стъпки са от 2016 година, а от тогава платформата My Music Taste смени визията си и условията си няколко пъти, тоест последващата информация навярно не е актуална. Вие отново може да се включите в кампанията и да се молим заедно за чуто някой ден да видим момчетата на родна почва, но условията по-долу вероятно няма да са валидни.

Стъпка 1: Регистриране в сайта

Начините са два – или избирате Sign up варианта или Log in. При първия, ако ви притеснява добавянето на телефон или съгласяването с някаква сума за евентуални билети – номерът е просто за удостоверяване и няма да бъде използван за нищо друго освен да получите верификационен код на него, а сумата е примерна, за да могат организаторите да придобият представа при евентуален концерт каква цена са склони феновете да заплатят. Вторият начин е доста по-бърз – само избирате някой от четирите варианта за влизане в сайта, но за да може да ползвате пълноценно страницата все пак ще се наложи да влезете в профила си и да добавите email, парола и телефон, в противен случай няма да може да гласувате в дневните мисии (описани по-долу).
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако сте избрали втория вариант, въвели сте всичко и все пак не ви дава да гласувате – проверете си пощата. Трябва да сте получили верификационен email и докато не се потвърди не ви дава да ползвате активно функциите на сайта. 

Стъпка 2: Включване в кампанията

След успешната регистрация следва включване в кампания с избиране на синия бутон MAKE THIS CAMPAIGN. Така вече сте част от кампанията и ще получавате известия, когато има някакви промени свързани със статуса й.

Стъпка 3: Дневни мисии

За да бъде успешна кампанията, следва да се изпълняват дневните мисии. На първо ниво задачата е в продължение на 60 дни да се влиза всеки ден и да се разпространява кампанията по различни социални медии, набирайки популярност. За момента минимума е 50 души, които всеки ден да се включват в мисията, избирайки бутона Participate Now. След като бъде избран се отваря изскачаш прозорец, където следва да бъде избрана опцията „Make„. (Заб. Ако бутона Make не ви е активен, значи не сте си добавили email-а в профила – след като си обновите информацията по акаунта, ще ви разреши да гласувате.) Последната стъпка е да се посочи място, където участникът в кампанията смята, че би било подходящо групата да постави концерта си. (Засега като такова място посочваме Арена Армеец, но всеки е свободен да избере, което сметне за подходящо.)

Стъпка 4: Не се предаваме, докато няма резултат

Вече много пъти се е говорело за евентуален концерт на кпоп група в България, нека поне този път не остане всичко на думи. Нека всички фенове на кпоп-а да работим заедно и да постигнем нещо, което отдавна копнеем, но не можем да си повярваме, че сме способни да постигнем. Не се предавайте! Гласувайте всеки ден. Подкрепяйте кампанията. Ние сме заедно!

В подкрепа на събитието беше формирана и група във Facebook, където се навигират гласовете в кампанията, разпространението и начини за успешното й постигане. Надяваме се да намерим достатъчно сериозни фенове, които да бъдат част от нея. Ако вие сте такива. Заповядайте!

Групата е: Lets bring BTS in Bulgaria!

Нека загърбим различията си и това кой коя група харесва повече и да се включим в една кауза, която години наред изглежда непостижима. Нека не бъдем песимисти, смятайки че няма смисъл, че няма да се получи без дори да сме опитали. Нека направим нещо заедно, като фенове каквито всеки един от нас е. Не сме малко. Нито сме глупави или не можещи по някакъв начин. Няколко странни вече постигнаха целта си чрез същия сайт. Какво ни пречи на нас тогава? А, да, както обикновено – самите ние. Нека не пречим на мечтите си, а да ги постигнем заедно! Нека бъдем едно!

10 коментара за “Да доведем BTS в България!

  1. Няма да лъжа ще бъде страхотно да дойдат тук,но малко се съмнявам,защото 1-България е малка държава,а и за да дойдат толкова известни личности ще са необходими много средства и едва ли държавата ще ги даде.2-Макар и kpop-ърите да са много,едва ли ще се запълнят местата при положение ,че евентуално ако даойдат то билетите ще бъдат на космически суми.Не ме разбирайте погрешно аз също слушам корейски поп и ще се радвам ако дойдат в България.☺☺

    • Няма как някой да те разбере погрешно, предвид че смятам, че всички са наясно в какво състояние в момента фенството в България. Тоест – харесваме снимки и плакнем очи по идоли, а като се опре до това да се направи нещо всички се дърпат по една или друга причина. Още с началото на тази кампания всички бяхме наясно, че това е почти недостижимо, но идеята да направим нещо всички заедно като група беше водещата. Тръгва се от някъде и това бе добро начало, защото малко или много ни обедини.
      Но съм съгласна с теб – в България като цяло няма и промолтър, който да се нагърби на ги промотира, какво остава да ги доведе. И тук вече дори не говорим за някой от ранга на БТС, а просто к-поп група, за да тръгнем от някъде. Те радиостанциите още не могат да се наемат да ги въртят по една или друга причина, макар че има слушаемост и популярност, какво остава да навиеш някой да ги промотира.
      Всичко това си го знаем. Това, което не знаем на какво сме способни заедно – без да се оплакваме, без да мрънкаме как няма да стане, а просто да правим неща, за идеята нещо да се случва, за идеята да ни забележат някъде, да отразят че и тук има фенове. Малки сме и неосъзнати като фендъм и ще ставаме все по-малки и неосъзнати, ако не направим нещо по въпроса. Ето защо аз и до днес продължавам да гласувам. Знам си, че процентите успеваемост са на минус, но това че все някой нещо трябва да прави по въпроса, ме кара да продължавам.

  2. ще ми се тази страница наистина да може да доведе Bts тук в България но тя е само празни надежди първоначално и аз си мислех че можете да ги доведете тук но явно не можете накрая ще науча кораиски и ще мутида да ги видя без вашата помощ

  3. няма да стене защото те са известни и няма да откликнат на нашата покана сигорно получават но милион покани всеки ден затова нека да съберем пари и сами да не утидем там

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.