5-ма от членовете на BTS се записаха в Кибер университета „Ханянг“

Част от членовете на BTS наскоро записаха аспирантура.

BTSs Growing Fanbase Isnt Just Teens Its Their Moms • Next Divas

На 7-ми юли Metro News пусна статия, че шестима от членовете на BTS са се записали за следване в Кибер университета „Ханянг“, като Джин е част от възпитаниците му още от 2017 година. Според информацията петима от изпълнителите, с изключение на най-младия член Чонгкук, наскоро са станали студенти във висшето заведение в магистърската програма по Бизнес Администрация, специалност „Реклама и медии“.

Следвайки публикацията, от Big Hit Entertainment пуснаха допълнително уточнение, казвайки, “RM, Шуга и J-Hope се записаха в програмата през март миналата година и в момента посещават учебното заведение. Джимин и Ви ще започнат следването си през септември (2020)“. Според агенцията в момента Джин също е възпитаник на университета, докато Чонгкук следва в Международния кибер университет в специалност „Радио и телевизионно разпространение и Развлечение“

Поради притеснения свързани с COVID-19, интервютата за аспирантурата са били проведени под формата на онлайн видео обаждания. Кибер университета „Ханьонг“ е един от общо 21 виртуални университети в Корея и училището финализира списъка си с приети кандидат-студенти на база проведено интервю с тези, минали през писменото записване.

Източник от Big Hit Entertainment също допълни, “Записването за следдипломно обучение на членовете няма общо с военната им служба и те се регистрираха, защото всички имаха интерес в следването.” През 2018 година нов военен закон намали максималната възраст до която корейските мъже може да отлагат задължителната си военна служба. Повечето корейци родени през 1992 година се изисква да влязат в армията до края на 2020.

Джин завърши университета „Конкук“ със специалност по „Филмология“, докато RM, Шуга, J-Hope, Джимин и Ви завършиха Международния кибер университет със степен по „Радио и телевизионно разпространение и Развлечение“

Източник: Soompi

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.